082 810 000

Obvestilo

Dnevi Arnolda Tovornika

Napisano dne: 5. 2. 2019

 

V letu 2019 bodo Dnevi Arnolda tovornika trajali od petka, 8. 3. 2019, do torka, 12. 3. 2019:

  • Petek, 8. 3. 2019, ob 19.00: Reporter Milan z novo predstavo »Swingerji – predstava s srečnim koncem«

Milena in Stojan sta par že 15 let. Rada bi popestrila svoje življenje, ker menita, da mora biti seks naravna možnost v vsakem prijateljskem odnosu v katerem obstaja vzajemna privlačnost. Ampak kje in kako najti tiste, ki razmišljajo podobno. Vse in največ v novi predstavi Reporterja Milana s srečnim koncem – Swingerji.

 

  • Sobota, 9. 3. 2019, ob 19.00 Primož Forte v monokomediji »Gušto gre na romanje«

 

ENA ŽLAHTNA KOMEDIJA

Zabava za staro in mlado!

Vsem dobro znani Avguštin Rebula, po domače Gušto, priljubljeni lik iz popularne slovenske romantične komedije Ena žlahtna štorija, se vrača! Žlahtni Primož Forte nam bo z veliko mero humorja in mnogimi ganljivimi trenutki, na odru razgrnil celo plejado zgodb in likov, ki smo jih tako radi gledali, ter jih bo v svojem sočnem jeziku zapletel v sproščen, komični vrtinec.

Dobrovoljni Gušto se vrne v svojo idilično domačo vas, da bi v domačih krajih pomagal zbrati šolde za srednjo šolo na Madagaskarju, vendar naleti na vse kaj drugega kot na tisto mirno vas, ki jo je še pred nekaj meseci zapustil.

Njegova mama Marija je namreč postala sekretarka politične kampanje svojega moža – se pravi Guštovega tatkota Bonifacija, ki bi rad postal PHKDŠ (na dolgo - predsednik hortikulturnega društva Štorij). Ker pa je njegov tekmec oštir Marko, se vname hud boj, v katerem nihče ne izbira sredstev. Ko se Marija in oštirjeva Zorica pobijesta s transparenti ter okoli Štorij napeljejo bodečo žico, pej jima Gušto dovolj. Še sam se vključi, a ga kmalu tako zelo potegne v vrtinec dogajanja, da ima prav hitro na grbi kar devet grehov. In se čudi: nikjer ni take klime za fasat grijehe, ku v njihovi vasi.

Odloči se, da bo šel na romanje – zase, za svojo vas, za svojo domovino. Tu se pej šele zatakne. Mama Marija hoče z njim. Devetkrat poskusi zbežati, a ji ne pobegne. Ali mu bo tokrat uspelo?

 

  • Nedelja, 10. 3. 2019, ob 19.00: Matjaž Javšnik in Martina Ipša v komediji "ŠTAJERSKA NAVEZA"

"ŠTAJERSKA NAVEZA" je najnovejši hit na domači stand-up sceni, ki je do zdaj razprodala Dvorec Štatenberg, Hotel City v Mariboru, Festivalno dvorano v Ljubljani... Pričakovano, saj je plod sodelovanja med dvema legendama štajerskega humorja - Matjaža Javšnika in Martino Ipša

Vas zanima, kaj se zgodi, ko daste na oder skupaj dva najbolj zabavna Štajerca?

KOMEDIJA, KOT JE ŠE NISTE VIDELI! – ŠTAJERSKA NAVEZA

Vsestransko talentiran igralec in komedijant iz Ruš, nas s svojimi svežimi in drznimi idejami vedno znova spravlja v smeh. Pričakujte nepričakovano, kajti to je Matjaž Javšnik! :)

Martina Ipša verjame, da se je treba prvo treba znati pošaliti iz sebe, da si potem pridobiš pravico komentirati druge, zato se zna dobro ponorčevati iz sebe. S svojim nastopom dregne v srž problema, ga zavije v celofan humorja in gledalcu poda kot šopek najlepših vrtnic.

Pripravite se na noro zabavo in obilico smeha s pristnim štajerskim naglasom! 

 

  • Ponedeljek, 11. 3. 2019, ob 19.00 I Njofra MG Ptuj v kateri igrata Vlado Novak in Gojmir Lešnjak Gojc

  1. leta prejšnjega stoletja. Še je živ tovariš Tito, še imamo rešpekt do Ljudske milice, Jugoslovanske ljudske armade, še se ve, kdo pije in kdo plača in kdo ali kaj je zunanji sovražnik. V socialističnem bloku živita mož in žena. In njuna hči. On, morda »gradjansko lice na službi u JNA«, naturaliziran Mariborčan (Vlado Novak), in Ona, morda Ljubljančanka z meščanskim, intelektualnim pedigrejem (Gojmir Lešnjak Gojc). Nekega jutra On pri britju zagleda z rdečo šminko na ogledalo napisano sporočilo njegove ljube hčerkice: - Njofra! Hči je zbežala od doma – ker se bo poročila! In to skrivaj! Ne da bi vprašala ata, če dovoli! Nezaslišano. Mama za to seveda ve, a se dela, kakor da ne ve nič. In drži hčerki »štango«. Ko ata ugotovi še to, da žena ščiti hčerko, znori. Dvigne »auf« Ljudsko milico in se odloči, da bo šel do konca: Tale Njofra že ne bo njegov zet! Preprečil bo poroko, ugrabil bo hčer.
    In sploh: kdo je mladenič s čudnim imenom Njofra? Aha, to je Franjo!
    Zaprašena, staromodna in rahlo nostalgična komedija, za vse jugo nostalgike in tiste, ki to niti slučajno ne želijo biti. S petjem in plesom – zakaj pa ne?!

  • torek, 12. 3. 2019, ob 19.00 komedija Vid Valič v avtorski komediji »Tvoj bodoči bivši mož«

»Tvoj bodoči bivši mož« je komedija, kjer boste našli koščke svojega življenja, ki jih boste lahko lepili skupaj in Valič vam bo priskrbel lepilo.

»Zakaj se ljudje spremenimo, ko se navadimo drug na drugega? Zakaj ne moremo ostati tako prijazni in uvidevni, kot smo bili na prvem zmenku? Kdaj se romanca izgubi, kako jo lahko pripeljemo nazaj in kje nam pri tem lahko pomaga udomačeni piton?«

V osebno izpovedni komediji bo Vid Valič iskal odgovore na ta vprašanja in morda
bo prav on tisti, ki bo na koncu rekel DA. Najbrž ne ... ampak mogoče ...

 

Cena vstopnice: 13 EUR, prodaja vstopnic v pisarni TIC-a v Hramu kulture Arnolda Tovornika vsak ponedeljek, sredo in petek od 13.00 do 19.00, v soboto od 8.00 do 12.00 ter uro pred predstavo, ali preko sistema Mojekarte.si in na vseh Petrolih. Vsi, ki so kupili abonma Komedija za sezono 2018/19 v organizaciji KD Pavze, imajo v sezoni 2018/19 10% popust.  Upokojenci imajo 10% popust. Za družinsko karto (3 vstopnice in več) velja 15% popust. Članice in člani Mariborske knjižnice   imajo ob predložitvi članske izkaznice v sezoni 2018/2019 15 % popust pri nakupu vstopnic. Popusti se lahko uveljavljajo samo v TIC-u. Informacije na tel. št.: 02 673 02 20.